Vítězná příprava packých basketbalistů v Mladé Boleslavi

10. 09. 2005 Basketbal « zpět

Mladá Boleslav (10.9) - V přípravě na nadcházející třetiligovou soutěž sehráli pačtí basketbalisté přípravné utkání v Mladé Boleslavi proti loňskému účastníku třetí nejvyšší české soutěže, celku AŠ Mladá Boleslav. Ten loni skončil desátý a musel se se soutěží rozloučit. Sedm vítězství ze 22 zápasů na záchranu nestačilo. Novopačtí basketbalisté se svého soupeře v mladoboleslavské hale nezalekli a po rozpačitém začátku vzali otěže hry pevně do rukou a o deset zvítězili.

AŠ Mladá Boleslav - Sokol Nová Paka 79:89 (41:45) Po velmi špatném začátku sokolové svoji hru postupně zlepšovali. Vedení se ujali ve druhé desetiminutovce a domácí se jim od té chvíle dívali jenom na záda. I když měli po zbývají tři čtvrtiny většinou pouze mírný náskok, vedení si již nenechali vzít. To, že pět sokolů dalo přes deset bodů, signalizuje poměrnou vyrovnanost týmu. Navrch měl, podobně jako loňské VBL, Honza Bajer se čtyřiadvaceti body, který střílel i pětkrát za tři. \"Velmi dobře se uvedla nová posila pivot Tomáš Hromádko z Pardubic, který velmi dobře zapadl do týmu. Získal velké množství míčů pod oběma koši. V tomto utkání jsme postrádali čtyři hráče základního kádru. Kromě dlouhodobě zraněných Tomáše Sedláka a Martina Vondráčka, kteří již s námi ale začali trénovat, také Václava Gottšteina a Josefa Krause,\" řekl po utkání spokojený kouč Nové Paky Jirka Nádvorník.

Fakta - body NP: Bajer 24,5x3,1/1, Nádvorník junior 14,4/4, Korbelář Pavel 13, 3x3, Říha 12, Hromádko Tomáš 12,7/4, Link 6, Haratický 4, Štryncl 2,2/0, Nádvorník sen. 2. U domácích se prosadil loňský elitní střelec Rudolf Skřivánek, který v loňském průběhu 3. ligy nastřílel svým soupeřům 465 bodů, z toho 57 trojek. Proti Nové Pace se spokojil se 20 body.

Odvetné utkání sehrají oba celky ve středu 21. září v hale ZŠ v Komenského ulici. (bas)