Jičínská cykloliga startuje ve středu 27. dubna

19. 04. 2011 Cyklistika « zpět

Jičín - Poslední dubnovou středu začíná prvním závodem již 12. ročník populárního seriálu silničních časovek nazvaný Jičínská cykloliga, který je určen pro nejširší cyklistickou veřejnost.

Startuje se tradičně ve středu od 17.30, přihlásit se je možné 20 minut před začátkem závodu v místě startu. Jedinou podmínkou startu je cyklistická přilba. Prvním podnikem letošního seriálu je ve středu 27. dubna časovka Lochov (start na výjezdu z Jičína směr Březina).

Další program Jičínské cykloligy: 4. 5. Klepanda-Syřenov, 18. 5. Tábor, 8. 6. Bukvice, 29. 6. Košov, 13. 7. Robousy-Popovice, 27. 7. Prachovák. Výsledky a propozice závodů najdete na www.jicinskacykloliga.ic.cz.

Zkrátka nepřijdou ani vyznavači horských kol, pro které je připravena série nazvaná MERIDA Jičínská MTB Tour. Hlavním partnerem i pro letošní rok zůstává jičínské Maraton centrum. Po vzájemné dohodě pořadatelů Jičínské cykloligy (Cyklo ski J. Žitník) a Jičínské MTB Tour (Fitclub Jičín) se i MTB Tour bude jezdit ve středu ve stejném čase, ale tak, aby se podniky vzájemně nekřížily. Milovníci cyklistiky tedy budou mít možnost účastnit se obou seriálů a připravuje se i společné vyhodnocení Jičínské cyklistické ligy o nejuniverzálnějšího cyklistu Jičínska.

Program Jičínské MTB Tour: 11. 5. Okolo Čeřovky, 25. 5. Železnice-Tábor, 1. 6. Tužín-Kumburk, 15. 6. Cidlina-Tábor, 22. 6. Bradlecká Lhota - Tábor, 20. 7. Okolo Bradlece, 3. 8. Okolo Čeřovky. Výsledky a propozice najdete na www.fitclubjicin.cz. (jk)