Jičínská cykloliga startuje příští týden

18. 04. 2016 Cyklistika « zpět

Jičín - Cyklistická sezona je již za dveřmi, a tak nezahálí ani místní pořadatelé. Za podpory oddílů Cyklo ski J. Žitník a SSC Železný Brod, a především jejich příznivců pod vedením Martiny Hrdinové je připraven pro všechny cyklistické nadšence již 17. ročník Jičínské cykloligy, což je seriál silničních časovek v okolí Jičína určený pro nejširší cyklistickou veřejnost.

Stejně jako v předchozích letech se bude bojovat nejen o dílčí prvenství, ale také o body do celkového pořadí. Boduje vždy prvních 50 závodníků. Celkem se pojede osm závodů, které určí konečné pořadí, přičemž dva nejhorší výsledky se škrtají. Bojuje se i o prvenství v jednotlivých kategoriích: dorost (10-16 let včetně), muži I. (17-39 let včetně), muži II. (40-49 let včetně), senioři (50 a více let) a ženy (17 a více let).

Startuje se vždy ve středu od 17.30, přihlásit se je možné 30 minut před začátkem závodu v místě startu. Jedinou podmínkou startu je cyklistická přilba. Startovné zůstává stejné jako v loňském roce 50 Kč.

Celkový vítěz získá pohár a stejně jako další nejlepší hodnotné věcné ceny. Výsledky a propozice jednotlivých závodů budou pravidelně zveřejňovány na internetových stránkách jcl.wbs.cz, kde je například i kompletní archiv výsledků ze všech šestnácti uskutečněných ročníků a další zajímavosti jako traťové rekordy, statistiky i fotografie.

Program seriálu: 27. 4. Lochov, 11. 5. Pleskoty, 25. 5. (zde závodníci mohou do 11. 5. hlasovat na stránkách jcl.wbs.cz o tom, kterou trať si chtějí zajet - buď tradiční Prachovák, nebo nově vloženou rovinatou trať z minulého roku Lázně Bělohrad - Miletín a zpět), 8. 6. Bukvice, 29. 6. Vidochov, 13. 7. Košov, 27. 7. Klepanda a finále letošní tour se bude konat 10. 8. již tradičně s hromadným startem na Tábor.

Z důvodu špatného stavu vozovky mění letos pořadatelé místo startu prvního závodu Jičínské cykloligy z Jičína do Lochova a zpět. Start bude na odbočce u letiště směrem na Vokšice místo tradičního startu u jičínského hřbitova. Jen o týden později 4. května se závodem Železnice-Tábor rozjede také bikový WEBER Cup. Veškeré informace o tomto seriálu naleznete na www.fitclubjicin.cz. (jk)