Finále Bohemia Aerobic Tour

04. 06. 2019 Aerobik « zpět

Jičín - V sobotu 1. června se v Kutné Hoře uskutečnilo finále celorepublikové soutěže Bohemia Aerobic Tour 2019. Z oddílu aerobiku T. J. Sokol Jičín do něj postoupilo všech pět stepových týmů a všechny také obdržely pohár za účast v pěti kolech. Další poháry se udělovaly za výsledné pořadí tour, zlatý získaly ve svých kategoriích skladby Silver six a The greatest show, stříbrný Magic girls a Superheroes. Skladba Frozen obsadila páté místo.

Finále probíhalo jako samostatný závod, který v některých kategoriích s dosavadními výsledky zamíchal. V kategorii 9-10 let měla jičínská skladba Frozen medaile na dosah, ale bohužel se ztrátou jediného bodu se musela spokojit se čtvrtým místem. Skladba Magic girls v kategorii 11-12 let v těžké konkurenci obsadila sedmé místo. Na zlato, stříbro a bronz však dosáhly další tři zkušenější týmy. Skladba The greatest show vybojovala stříbrné medaile v kat. 13-14 let. V kategorii 15-20 let obsadila třetí místo skladba Silver six, a skladba Superheroes po velice bojovném výkonu dokonce zvítězila.

Všechny závodnice jičínského Sokola si za svoje snažení na soutěžích zaslouží velkou pochvalu a poděkování patří hlavně jejich trenérkám - Nikole Nechanické, Míše Beranové, Johance Herbrychové a Evě Šulcové ml. (eš)

Složení týmů

Frozen: Verča Dolečková, Petra Jauernigová, Lea Jiroušková, Klaudie Křížová, Natálka Novotná, Kateřina Ottová, Stela Párysová, Simona Rulcová, Eliška Runčíková a Anička Vlčková.

Magic girls: Elisabeta Benešová, Kristýna Čejková, Karolína Chmelíková, Anita Paličková, Kristýna Skřivánková, Daniela Šímová, Bára Valterová a Anička Vitáková.

The greatest show: Lucie Beranová, Ema Jakubcová, Tereza Kirschner, Míša Krásná, Sára Kubrová, Karolína Muchová, Tereza Nechánská, Nikola Součková a Vanesa Šulcová.

Superheroes: Iveta Bartošová, Anna Kindermannová, Štěpánka Kubínová, Patricie Lorencová, Tereza Pažoutová, Denisa Rychnová a Adéla Toboříková.

Silver six: Míša Beranová, Tereza Kindermannová, Nikola Kubrová, Karolína Mindlová, Nikola Nechanická a Kateřina Skřivánková.