Jičínské sportovní gymnastky získaly šest krajských titulů

17. 06. 2019 Gymnastika « zpět

Jičín - Jičínské sportovní gymnastky se v sobotu 8. června zúčastnily krajských přeborů ve Vrchlabí. Vrchol sezony zvládla děvčata na výbornou. Z Vrchlabí si odvezla 12 medailí.

První do závodu nastoupily gymnastky v kategorii obtížnosti B. Mezi děvčaty narozenými 2009-2007 vybojovala přebornický titul A. Mašátová a 2. místo přidala K. Holá. Mezi juniorkami (2006-2005) obsadila Z. Janderová 2. místo a titul přebornice kraje mezi ženami (2004 a starší) získala K. Matoušková.

Jako druhé do závodu nastoupily gymnastky v kategorii obtížnosti C. I zde se jičínským děvčatům dařilo. A. Kopáčková vybojovala titul přebornice v kategorii ročníku narození 2010-2009 a A. Vyziblová přidala 3. místo. V kategorii starších, ročníku narození 2008-2007, na 1. místě skončila V. Drusanová a 4. místo obsadila N. Karbanová.

Do odpoledního závodu nastoupily mladší a nejmladší jičínské závodnice. V mladších žákyních obtížnosti A, ročník narození 2011, měl Jičín dvě závodnice. Titul přebornice kraje získala A. Karbanová a 3. místo vybojovala Z. Krykorková. V mladších žákyních obtížnosti B, ročník narození 2010, obsadila E. Mikolášová 2. místo a E. Procházková 3. místo. Mezi nejmladšími žákyněmi s nižší obtížností vybojovala titul přebornice kraje N. Chvojková.

Pro jičínské gymnastky to byla velmi úspěšná sobota. Šest přebornických titulů pro jičínský oddíl je velkým úspěchem. Pět děvčat si svým umístěním vybojovalo přímý postup na MČR v Praze-Černošicích 21. až 23. června - A. Mašátová, K. Holá, Z. Janderová, K. Matoušková, A. Karbanová. Děvčatům přejeme hodně štěstí. Poděkování patří trenérkám Lence Karbanové a Petře Kodešové, které mají na dosažených výsledcích velký podíl. J. Benešová