Jičínské plavkyně znovu nejlepší v kraji. Závodilo se v Náchodě

18. 11. 2019 Plavání « zpět

Jičín - Devět mladších žákyň bojovalo o medaile v sobotu 16. listopadu v Náchodě, kde se konal další plavecký vrchol sezony, a to Krajský přebor spojených krajů Královéhradeckého a Pardubického jedenáctiletého žactva v plavání. Tento přebor je zároveň kvalifikací a jedinou nominací na Pohár ČR, který je pro tuto kategorii nejvyšší soutěží v ČR. Přeboru se zúčastnilo 20 plaveckých oddílů obou krajů a více než sto závodníků. I přes "náročnou" cestu v podobě objížděk jičínské plavkyně zažily velmi úspěšný den, když v konkurenci obou krajů získaly celkem 11 medailí!

Medaile si z náchodského bazénu vylovila Adriana Hátlová, která se stala krajskou přebornicí obou krajů na 200 m znak, dále pak získala čtyři stříbrné medaile (100 m znak, kraul, 200 m pol. závod a kraul) a bronzovou medaili v závodě na 50 m kraul. Další krajskou přebornicí se stala Petra Smolíková, která zvítězila na nejtěžší trati 800 m kraul. Ve stejném závodě obsadila druhé místo její oddílová kolegyně Eliška Gollová. Děvčata následovala i Anna Viková, která získala třetí místo v závodě 50 m motýlek.

Ve výborném světle se předvedla a další hodnotná umístění získala Tereza Myšková, které v závodech na 100 a 200 m prsa unikly medaile o dohmat, a skončila tak na nepopulárních čtvrtých místech, ale v obou případech se zlepšeným osobním rekordem. Pochvalu zaslouží i Kristýna Škaloudová a Nela Vaníčková, které si dokázaly rovněž zlepšit své osobní časy, v některých případech i o několik vteřin!

Na konci každého závodního půldne se plavou velice prestižní závody štafet a v Náchodě to platilo pro jičínské závodnice dvojnásob, jelikož nebyly na těchto tratích už tři roky poraženy! Jičínská děvčata nastupovala do obou štafet s odhodláním potvrdit pozici nejlepších plavkyň a obhájkyň prvenství z předchozích let.

V první polohové štafetě nastupovaly Jičíňačky ve své již tradiční sestavě Petra Smolíková (znak), Tereza Myšková (prsa), Anna Viková (motýl) a Adriana Hátlová (kraul). Hned po prvním znakovém úseku se děvčata probojovala na čelo závodu a s každým dalším úsekem navyšovala svůj náskok až do cíle. S neuvěřitelným náskokem 20 metrů se stala za mohutného povzbuzování ostatních vítězkami této štafety. V druhé odpolední štafetě na 4x 50 m kraul nastupovala jičínská děvčata ve stejném složení a závod měl "doslova stejný průběh", děvčata se stala už čtvrtý rok v řadě dvojnásobnými přebornicemi obou krajů ve štafetách a nad bazénem se ihned po závodě nesl jednohlasný jičínský vítězný pokřik: "Kdo je nejlepší - Jičín, Jičín a zase Jičín!"

Jičínským plavkyním děkujeme za účast a přejeme před nadcházejícími republikovými přebory mnoho zdaru. (DeJič)