Jičínská soutěž v aerobiku s rekordní účastí

19. 11. 2019 Aerobik « zpět

Jičín - V sobotu 16. listopadu proběhla v tělocvičně 3. základní školy v Jičíně soutěž jednotlivců ve cvičení dle lektora. V rámci Bohemia Aerobic Tour to bylo již čtvrté kolo, v němž soupeřilo 264 závodnic z různých míst republiky o postup do závěrečného finále, které se bude konat 18. ledna v Poděbradech.

Všechny kategorie byly rozděleny na dvě skupiny: na závodnice, které ještě do závěrečného finále nepostoupily, a na ty, které se do něj probojovaly už v předcházejících kolech. Pětičlenná porota měla tedy nelehkou práci, neboť nejenže vybírala nové postupující, ale v obou skupinách určovala první až šestou příčku těch nejlepších.

V 9 hodin byla soutěž odstartována 1. kategorií (7-8 let) pod vedením jičínské lektorky Šárky Šimákové. V této kategorii zvítězila v postoupených Míša Pospíšilová z Poděbrad a v nepostoupených Adéla Labíková z Prahy. Pak přišly na řadu nejmladší děti 0. kategorie (do 6 let), které si užily krásné cvičení s Leou Špičanovou z Hradce Králové. Zvítězila Nikol Šťastná z Chotěboře (post.) a Adina Bergerová z Mladé Boleslavi (nepost.). Dále následovala 2. kategorie (9-10 let) s lektorkou Alicí Tomanovou z Pardubic, v ní zvítězila Natálie Sudíková z Olomouce (post.) a Johanka Müllerová z Poděbrad (nepost.). Ve 3. kategorii (11-13 let) pod vedením Evy Žemličkové zvítězila Tereza Kopecká z Chotěboře (post.) a Sára Kubrová z Aerobic clubu Jičín (nepost.). Na závěr vedla sloučenou 4. a 5. kategorii (14-18 let a nad 18 let) opět vynikající lektorka Alice Tomanová. První místo ve 4. kat. vybojovala Tereza Chrástová z Mladé Boleslavi (post.) a Marika Podlucká z Prahy (nepost.). V 5. kat. zvítězila Markéta Maršíková z Nového Města n/M (post.) a Eva Žemličková z Aerobic clubu Jičín (nepost.).

Za domácí klub startovalo 49 závodnic, v obrovské konkurenci se 35 z nich probojovalo do finále. Ty nejúspěšnější získaly 2 zlaté, 1 stříbrnou a 1 bronzovou medaili. Velkou pochvalu zaslouží také 10 domácích závodnic, které na takovéto soutěži startovaly úplně poprvé a zvládly to.

Výsledky závodnic Aerobic clubu Jičín, které se probojovaly do finále

do 6 let: 4. Adélka Plíšková, 5. Kačenka Křížová, 7.-8. Barunka Kirschner a Maruška Homolková

do 6 let (post.): 7.-15. Nikolka Novotná

7-8 let: 8. Lenka Ryglová, 10.-15. Maruška Klimešová a Anička Homolková

7-8 let (post.): 13. Anička Vlčková

9-10 let: 7. Bára Valterová, 8. Ema Malínská, 10.-15. Natálka Novotná a Stela Párysová

11-13 let: 1. Sára Kubrová, 6. Míša Krásná, 7.-15. Karolína Muchová a Kristýna Skřivánková

11-13 let (post.): 4. Lucie Beranová, 6. Vanesa Šulcová, 7.-15. Tereza Kirschner

14-18 let: 2. Patricie Lorencová, 3. Tereza Pažoutová, 4. Karolína Mindlová, 5. Iveta Bartošová

14-18 let (post.): 4. Anna Kindermannová, 5. Nikola Nechanická, 7-15. Štěpánka Kubínová, Denisa Rychnová a Kateřina Skřivánková

nad 18 let: 1. Eva Žemličková

nad 18 let (post.): 7.-9. Johanka Vinklářová a Nikola Kubrová.

Podrobné výsledky soutěže najdete na www.bohemiaaerobictour.cz.

(eš)