Úspěchy jičínského aerobiku v Náchodě

10. 12. 2019 Aerobik « zpět

Jičín - V sobotu 7. prosince se v Náchodě konalo poslední postupové kolo soutěže Bohemia Aerobic Tour ve cvičení podle lektora. Mezi 170 soutěžícími byla mnohem větší konkurence ve skupinách "již postoupených do finále", což jsou opravdu ostřílené závodnice. Za Aerobic club Jičín startovalo celkem 15 cvičenek. Největšího úspěchu dosáhla Kačenka Hájková mezi dosud nepostoupenými závodnicemi v 1. kategorii, kde vybojovala stříbrnou medaili. Bronzovou medaili získala po pěkném výkonu Adélka Brožíčková ve 2. kategorii. Dalších 9 závodnic se dostalo do finále a 4 z nich obsadily ceněné pozice do šestého místa.

Výsledky

7-8 let: Kateřina Hájková - 2. místo; 7-8 let (post.): Anna Homolková - finále.

9-10 let: Adéla Brožíčková - 3. místo, Klaudie Křížová - 6. místo; 9-10 let (postoupené): Kristýna Čejková, Bára Valterová a Stela Párysová - semifinále.

11-13 let: Nikola Součková - 5. místo, Anita Paličková, Petra Jauernigová, Daniela Šímová a Tereza Nechánská - finále; 11-13 let (post.): Míša Krásná - semifinále.

14-18 let (post.): Nikola Nechanická - 4. místo.

Nad 18 let (post.): Nikola Kubrová - 5. místo.

Finále celé tour se bude konat 18. ledna v Poděbradech. Na postup do něj svým výkonem dosáhlo mnoho závodnic z jičínského aerobic clubu, ale jelikož podmínkou byla i účast minimálně ve třech postupových kolech, kvalifikovalo se pouze těchto 6 závodnic: Lucie Beranová, Tereza Kirschner, Nikola Kubrová, Sára Kubrová, Nikola Nechanická a Vanesa Šulcová. Do finálových bojů přejeme děvčatům hodně štěstí. (eš)