Jičínské florbalistky vyhrály v Brně, s Chodovem doma svedly parádní bitvu

25. 03. 2021 Florbal foto: 1 « zpět

Jičín - Základní část florbalové extraligy žen se blíží ke konci, o víkendu se hrálo 20. a 21. kolo. V sobotu ženy KM automatik FBK Jičín nastoupily v Brně proti K1 Florbal Židenice a v rozhárané první třetině se ujaly slibného náskoku. Nejprve geniální střela Nikoly Kuchařové, následně přihrávka do prázdné od stejné plejerky na Gabrielu Žůrkovou, třetí trefu přidala po své již klasické akci (výborné napadání, sebrání míčku obránkyni, sprint a přesné zakončení) Karolína Erbanová.

Domácí florbalistky sice korigovaly, ale od druhé třetiny byl zápas v rukou Jičína. Ten skvělými zákroky držela Ali Vokatá, přes celé hřiště pak sledovala jedno krásnější zakončení než druhé - filigránská akce Máni Kuchařové a Kristýny Bachmaierové, skvostná šibenice Lucky Růžičkové, 30metrový pas vzduchem od Žůry zpracovala zády k brance Lucka Paulovičová, bleskurychlá otočka a také nechytatelná bomba do šibenice! Když se do stejného místa trefila i Bachy, vypadalo to pro Židenice na debakl. Holky však zkušeně začaly šetřit síly na neděli, konečný výsledek tak stihly domácí hráčky malinko učesat, zápas skončil 4:7 pro KM automatik!

O 24 hodin později do jičínského sportovního areálu zavítal pražský tým FAT PIPE Florbal Chodov. Velký favorit útočící na druhé místo si přijel pro povinné 3 body, ale nestačil se divit! Domácí hráčky důsledně dodržely trenérské pokyny, dokonce šly po akci hrajících trenérek Paulovičové a číhající Žůrkové do vedení. Hned o minutu později Jičín inkasoval velmi smolný gól zpoza branky a následně byla velmi přísně vyloučena Sára Čelišová, dokonce na 5 minut. Dlouhou přesilovku však Chodov nevyužil, obětavé jičínské hráčky soupeřkám dovolily jedinou vážnější střelu, s tou si poradila opět skvělá Ali Vokatá. Druhé dějství utkání ze zpětného pohledu rozhodlo. Akce domácích hráček končily na tyčích (Paulovičová, Pavlíková), na brankové čáře (Erbanová), nebo na skvělé Ranochové v brance Chodova (nakonec za hosty hráčka duelu). Pražanky pak trestaly chyby a nedůraz před brankovištěm Vokaté a odskočily do rozhodujícího náskoku 1:4. Pecková akce druhého útoku na konci třetiny utkání zdramatizovala. Šárka Egrtová (nejlepší hráčka za Jičín) asi po tisící v sezoně vybojovala míček, dvojice Karolína Erbanová a Míša Pavlíková zařídila pohlazení duší všech sportovních fanoušků, náramný gól do prázdné (2:4)! Poslední třetina, poslední domácí mač základní části pro FBK - dámy do toho daly 120 procent. Bachy střela od tyče do tyče a bohužel ven, stejná hráčka tváří v tvář "Hanče" do masky, Leuška Müllerová v přesilovce už skoro zvedala ruce, Žůra to tam prala zleva zprava, Růža by donesla míček za brankovou čáru v zubech...

Nebylo však přáno, až v poslední minutě korigovala Nikola Kuchařová na konečných 3:5. Za výkon však byly hráčky dokonce pochváleny trenérem Chodova Lukášem Procházkou, který velmi sympaticky přiznal, že Jičín si prohrát nezasloužil. Na zásluhy se však nehraje, důležité jsou body a ty celkové na postup do play-off nejspíše stačit nebudou. KM automatik FBK si však v posledním kole na půdě Tatranu Střešovice půjde pro výhru a po dohrávkách se uvidí, na jaké umístění to bude stačit.

Opět děkujeme Jakubu Benešovi za bezvadné fotky, Leušce Petrgálové za kvalitní videopřenos a sestřih, dvojici komentátorů Michal Petrgál a Jan Velzel za profesionální výkon za mikrofonem. Martin Petrgál, prezident FBK Jičín

Sestava Jičína: Alena Vokatá - Nikola Kuchařová, Leona Müllerová, Denisa Fischerová, Lucie Růžičková, Monika Hašková, Sára Čelišová - Gabriela Žůrková, Lucie Paulovičová, Kristýna Bachmaierová, Karolína Erbanová, Šárka Egrtová, Michaela Pavlíková, Adéla Kmošková, Zuzana Svobodová, Simona Matušková, Lucie Tomášková.

foto