Rybník Pardoubek získal další atrakci. Dřevěný altán

20. 09. 2019 Zprávy « zpět

Lázně Bělohrad - Vycházkový okruh kolem nově revitalizovaného rybníka Pardoubek, který zdobí řada dřevěných soch s pohádkovými motivy, získal další atrakci. Město tam nechalo vybudovat altán z akátového dřeva.

"Využili jsme nové dotační podpory kraje zaměřené na rozvoj lázeňství. Díky tomu vznikl nový altán, který jsme postavili v zadní části stezky kolem Pardoubku, kousek od cvičebních strojů. Altán vypadá pěkně a mám radost z toho, že ho lidé využívají, že si tam chodí odpočinout," říká bělohradský starosta Pavel Šubr.

Altán má v průměru asi šest metrů a jeho cena se pohybuje kolem dvou set tisíc korun. "Dlouhodobě usilujeme o zlepšení lokality Pardoubku a o zatraktivnění vycházkového okruhu kolem rybníka. Tentokrát jsme reagovali na požadavky lidí, kterým chybělo místo, kde by si mohli sednout. Máme tam sice lavičky, ale altán by byl podle nich lepší," míní starosta.

Město letos také dokončilo odbahnění Pardoubku, odstranění betonové dlažby z přístupové pláže a úpravy hráze. Investice dosáhla kolem devíti milionů korun. (jn)