Soutěž Odysea mysli

25. 03. 2005 Názory, dopisy « zpět

O víkendu 11.-13. března se dvě členky z týmu sestaveného na Lepařově gymnáziu pro soutěž Odysea mysli zúčastnily národního kola této soutěže na Slovensku. Odysea mysli je soutěž v kreativním řešení problémů pro všechny děti každého věku. Děti si vybírají problém, tvoří řešení a se svým řešením problému soutěží s ostatními týmy ve své věkové kategorii. Tým, který se utvořil na naší škole, měl ale smůlu. Každá změna, která se udála, nás stála jednoho člena. A proto jsme odjely na soutěž jen ve dvou.

Druhý český tým, který se do této soutěže zapojil, byl z Lubů u Chebu. Tento tým prezentoval svoje řešení a ve své kategorii vyhrál. Proto má také právo účastnit se evropského finále v Moldávii a světového finále v americkém Coloradu.

Z této soutěže jsme si odvezly mnoho zkušeností nejen proto, že jsme viděly řešení mnoha týmů z různých slovenských měst, ale i proto, že jsme viděly, jak těžké je takovou soutěž zorganizovat. Na řešení slovenských týmů bylo vidět, že tuto soutěž už dobře znají. Neznamená to ovšem, že by se náš český A tým v této soutěži nějak ztratil. Právě naopak. Pro nás vynikl svou originalitou a kreativitou. Myslíme si, že si své vítězství plně zaslouží.

Přejeme kamarádům z Lubů hodně štěstí a doufáme, že příští rok budeme mít trochu více štěstí i my a zároveň přibudou nové týmy, díky kterým by se mohlo národní kolo konat i v České republice.

Podrobnosti o soutěži naleznete na internetových stránkách http://odyseamysli.webpark.cz nebo na e-mailu: odyseamysli@centrum.cz.

Petra Novotná, Míša Stránská,

žákyně primy Lepařova gymnázia Jičín