V Litovli se rezervě házenkářů nedařilo

24. 11. 2022 Házená « zpět

Jičín - Jičínská házenkářská rezerva podávala v posledních kolech kvalitní výkony, čekalo se, kterak si povede na půdě špičkového týmu první ligy v Litovli. Sestava Hostů nebyla ani zdaleka úplná, ale ani to nemůže být výmluva za předvedený výkon. Dalo by se říci, že hráči Jičína zklamali, propadli prakticky ve všech herních činnostech, vyjma výkonu brankářů.

TJ Tatran Litovel - O2xyworld HBC Jičín "B" 36:27 (20:14)

Do zápasu vlétli domácí jako uragán. Než se hosté rozkoukali, svítilo na ukazateli v 9. minutě skóre 8:2. Domácí dokonale využívali všech nedostatků a chyb hostujícího celku. Jičínští hráči zapomněli se vstupem na palubovku vše, co si před zápasem řekli a co si zdůraznili. V jejich podání byla vidět nemastná, neslaná, místy až bojácná obrana, nepřipravené akce v útoku. To samozřejmě byla voda na mlýn s chutí hrajících domácích. Jeden útok za druhým se valil na jičínskou svatyni, domácí tak zakončovali, vzhledem ke špatné obraně hostů, většinou z proskoků a brejků. Již v čase 6:48 (6:2) si hostující lavička vybírala první oddechový čas, ale ještě několik dlouhých minut se hosté nemohli dostat do tempa. Domácí výborně bránili a též domácí brankář měl díky tomu usnadněnou práci. Ke cti Jičínských je nutné říci, že zápas "nezabalili", snažili se o korekci. Především Masák ukazoval svým mladším spoluhráčům, jak lze na domácí defenzivu vyzrát. Přidal se k němu i Ženatý, ale co naplat, v obraně velký posun k lepšímu hosté nezaznamenali. I tak dokázali hrozivě vyhlížející vývoj skóre alespoň přibrzdit, šestibrankové manko snížili na rozdíl tří branek (z 10:4 na 13:10). O tento nadějný rozdíl však vlastními chybami (zbrklá střelba, bojácná obrana) v závěru poločasu zbytečně přišli.

Druhý poločas se Jičínští drželi na rozdílu pěti, šesti branek. Poté si však nechali soupeře opět odskočit až na rozdíl devíti branek (47. minuta). Domácím se dařilo vše na co sáhli, naopak hosté hráli v hlubokém útlumu, nedařilo se jim prakticky nic. Deset minut před koncem byl rozdíl desetibrankový, o vítězi bylo rozhodnuto.

Jičínští nedokázali navázat na výkony v předchozích zápasech. Sice nastoupili se čtyřmi ještě loňskými mladšími dorostenci, ale to je za předvedený výkon neomlouvá. Tentokrát chyb jak v obraně, tak v útoku bylo až příliš.

I přes porážku lze pochválit alespoň částečně snahu v první půli, nezklamali ani oba brankáři, ač jičínská obrana měla tentokrát den otevřených dveří. Střelecky i v obraně se dařilo Masákovi, který by mohl být tatínkem některých hráčů, v obraně tradičně Barešovi, ti však na vše sami nestačili. Hosté udělali příliš mnoho technických chyb, které domácím cestu za body silně ulehčily. Hlavně v útoku byli občas bezzubí a bez tahu na branku. O tom svědčí i skutečnost, že Jičín neházel ani jednu sedmičku. Pozitivem je, že se na palubovku opět dostali všichni hráči soupisky, mladí si tak mohli vyzkoušet, kterak se hraje mezi dospělými.

Sestava a branky Jičína "B": Hůla, Knittl - Masák a Ženatý po 7; Frýba 4; Drbohlav, Bareš a M. Hájek po 2; Hejtmánek, Doškář a Brádler po 1; Sedláček; Tůma.

Fakta - sedmičky 3/3:0, vyloučení 2:5, ČK 0:0, diváků 220. Rozhodčí Hanák, Pavlíček.

Sled branek: 1-1, 8-2, 12-6, 13-10, 15-12, 16-13, 20-14, 22-16, 24-18, 28-20, 32-22, 36-24, 36-27.

V neděli 27. listopadu hostí jičínské "béčko" od 17.00 v desátém kole 1. ligy dalšího adepta na postup do extraligy, celek HC Zlín. (HBC)

další výsledky a tabulka