Výhra hokejistů Jičína nad Varnsdorfem

29. 11. 2022 Hokej « zpět

Jičín - Druhý zápas jičínských hokejistů v řadě na domácím ledě, tentokrát přijel do Jičína celek z Varnsdorfu. Domácí byli v trochu oslabené sestavě, chyběli nejproduktivnější hráč Průšek, obránce Řeháček a brankář Beneš.

HC Autocentrum Jičín - HC TS Varnsdorf 3:1

I tak domácí nastoupili na svého soupeře aktivně a od začátku se na brankáře Káchu valil jeden útok za druhým. V 6. minutě se dostavila první radost domácích. Po závaru v útočném pásmu přihrál Borovec na modrou čáru puk Najmanovi a ten propálil vše co mu stálo v cestě. Byl tu druhý gól v posledních dvou zápasech od tohoto obránce. Ačkoliv domácí měli plno šancí, vše ztroskotalo na výborně chytajícím Káchovi, v první třetině tak už víc branek nepadlo.

Druhá třetina začala opět lépe pro domácí, když ve 4. minutě zakombinovala první pětka v útočeném pásmu, Nový našel šikovnou žabičkou Kollmana, který servíroval puk do odkryté klece Hladíkovi a bylo to už o dvě branky. Za pár minut však přišlo snížení hostů, když díru v obraně využil Fojt, který se řítil sám na brankáře Kořínka a nešťastně pro něho mu propasíroval puk pod rukou. Není však jisté zda puk skutečně přešel celým objemem brankovou čáru, propadlý puk dojížděl obránce Svoboda, který ho odpálil ještě předtím, než se do branky dostal. Hlavní rozhodčí, který stál u mantinelu dva metry za modrou čárou, si však byl velmi jistý a puk za čárou viděl i přes brankáře Kořínka. Ve druhé třetině se už skóre nezměnilo. Dobré šance domácí zahodili, přesilovou hru po velkém závaru také nevyužili a tak utkání bylo stále otevřené.

Ve třetí třetině padl gól v podobném čase jako v těch předchozích a opět to byl gól z hole domácích. Ze své tradiční parkety proti Varnsdorfu (z úhlu/rohu) vystřelil Němec a vymetl pavučiny Káchovy branky. Více branek již nepadlo a Jičín si tak připsal důležité a tentokrát velice těžké 3 body.

Sestava HC Jičín: D. Kořínek - J. Richter, P. Mikolášek, M. Svoboda, D. Marček, J. Najman - R. Nový, L. Kloutvor, M. Novák, E. Dvořák, J. Hladík, L. Kollman, V. Sedmík, Z. Borovec, V. Němec.

Sestava HC Varnsdorf: P. Kácha (V. Sláma) - J. Veroněk, B. Tenkrát, J. Falta, D. Pípa, F. Damašek, M. Hruška - J. Matějka, O. Černý, A. Pešek, D. Rubeš, D. Oplt, J. Matějka, R. Fojt, T. Kouřil, J. Chovanec, M. Žďánský.

Branky domácí: 6. Najman (Borovec), 24. Hladík (Kollman, Nový), 45. Němec (Mikolášek).

Branky hosté: 29. Fojt (Chovanec).

Fakta - vyloučení 5:2, využití 0:0 diváků 115. Rozhodčí Liška - Charvát, Touš. Průběh utkání 2:0, 2:1, 3:1.

(HC Jičín)

Tabulka KL mužů Libereckého kraje